Family Camps

 

Missie.

Gods plan voor gezin-zijn ontdekken, vieren en uitleven. 

FamilyCamp is een ontspannen kampeerweek met focus op het vieren van het gezin. Vanuit Gods Woord ontdekken we principes voor relaties en gezin-zijn en worden we geïnspireerd om dit intentioneel uit te leven in onze eigen omgeving.

 

Visie.

Gods Koninkrijk zien groeien door de impact van gezinnen.

Als gezin zijn we beelddragers van God. Ieder voor zich maar ook samen, als gezin. De droom van FamilyCamp is dat Gods Koninkrijk zal groeien door het getuigenis van gezinnen die Gods liefde weerspiegelen in de samenleving. 

 

Als FamilyCamps zijn we onderdeel van  Jeugd Met Een Opdracht Heidebeek en hebben we een toegewijd team dat de FamilyCamps al jaren mogelijk maakt.

 

 

 

Het ontstaan van de Family Camps

In 1991 werd voor het eerst een Family Camp gehouden. Dat ging zo door tot tot 1997. In dat jaar waren er zelfs twee gepland. De Dodd’s waren inmiddels verhuisd naar Amsterdam. In 1999 vertrokken ze naar Ierland, waar ze Family Life Resources vestigden. Ze waren vanaf het begin (in 1973) bij JmeO in Nederland betrokken geweest.

Vanaf 1998 werden de Family Camps voortgezet onder de vlag van de stichting Gezin op Weg. In beginsel zette deze stichting het werk van Family Ministries voort. De Dodd’s hadden daarvoor Erick en Anneke Urbanus (Heerde) en Roland en Sylvia Waardenburg (Veenendaal) benaderd. Ook Wout en Eef Bouwman werkten mee. De stichting Gezin op Weg stond los van Jeugd met een Opdracht.

Toen Gezin op Weg haar activiteiten in 2005 beëindigde, werd op Heidebeek het idee opgevat daar opnieuw een Family Camp te houden. In 2006 was de eerste, ‘gebouwd’ rondom de Verrijk je huwelijk workshop. Sindsdien heeft het kamp weer vaste grond in Heerde gevonden.

Op de boerderij de Elisahoeve in Grijpskerk zijn vanaf 2016 meerdere gezinskampen georganiseerd. Dit is olv Klaasje en Henk de Jong en Peter en Annemiek van Middelkoop. Vanaf 2024 zijn Klaasje en Henk de Jong zelfstandig een gezinskamp gaan opzetten en hebben Peter en Annemiek zich weer meer gericht op Heidebeek waar ze ook al jaren meedraaien. Zij werken vanaf 2015 bij JmeO Heidebeek, Family Ministries. Henk en Klaasje de Jong hebben de skills overgenomen om ook in de omgeving Groningen gezinskampen te organiseren.