Family Camps

Als gezin zijn we beelddragers van God. Ieder voor zich – man, vrouw en kinderen – maar ook samen, als gezin.
We weerspiegelen naar de mensen om ons heen wie God is als Vader, als Zoon en als Heilige Geest.

Als Family Ministries verlangen we ernaar gezinnen te zien opstaan in die waarheid.
We onderwijzen vanuit de Gods Woord de principes voor relaties en gezin-zijn, zodat gezinnen niet alleen zelf mogen groeien en veranderen, maar ook dat wat zij geleerd hebben gaan doorgeven aan de mensen om hen heen. Op deze manier mogen wij samen bouwen aan Gods Koninkrijk en een zegen zijn voor de mensen om ons heen.

Tijdens de FamilyCamps zetten we daarop in. Door als gezin gezamenlijk input te krijgen en opdrachen te doen, maar ook als echtparen in smallgroups, kinderen en tieners in hun clubs en de persoonlijke gesprekken tussendoor, maakt elk gezin groei door.

Het samen herinneringen maken, ongestoord tijd spanderen als gezin en aandacht hebben voor elkaar, zijn de belangrijkste elementen van een geslaagd FamilyCamp.

 

Als FamilyCamps zijn we onderdeel van het Family Ministries team van  Jeugd Met Een Opdracht Heidebeek en hebben we een toegewijd team dat de FamilyCamps al jaren mogelijk maakt.

 

 

Het ontstaan van de Family Camps

In 1991 werd voor het eerst een Family Camp gehouden. Dat ging zo door tot tot 1997. In dat jaar waren er zelfs twee gepland. De Dodd’s waren inmiddels verhuisd naar Amsterdam. In 1999 vertrokken ze naar Ierland, waar ze Family Life Resources vestigden. Ze waren vanaf het begin (in 1973) bij JmeO in Nederland betrokken geweest.

Vanaf 1998 werden de Family Camps voortgezet onder de vlag van de stichting Gezin op Weg. In beginsel zette deze stichting het werk van Family Ministries voort. De Dodd’s hadden daarvoor Erick en Anneke Urbanus (Heerde) en Roland en Sylvia Waardenburg (Veenendaal) benaderd. Ook Wout en Eef Bouwman werkten mee. De stichting Gezin op Weg stond los van Jeugd met een Opdracht.

Toen Gezin op Weg haar activiteiten in 2005 beëindigde, werd op Heidebeek het idee opgevat daar opnieuw een Family Camp te houden. In 2006 was de eerste, ‘gebouwd’ rondom de Verrijk je huwelijk workshop. Sindsdien heeft het kamp weer vaste grond in Heerde gevonden.