Veelgestelde vragen

 

 

Wat is het FamillyCamp?

FamilyCamp is een ontspannen kampeerweek met focus op het vieren van het gezin. Vanuit Gods Woord ontdekken we principes voor relaties en gezin-zijn en worden we geïnspireerd om dit intentioneel uit te leven in onze eigen omgeving.

 

Hoeveel gezinnen doen mee?

Wij houden van kleinschalige kampen. Daarom houden we ongeveer 20 deelnemers-gezinnen per week aan. Daarnaast doen dan nog eens een heel aantal medewerkers-gezinnen mee.
Voor Friesland geldt 10 deelnemers-gezinnen en ongeveer net zoveel medewerkers-gezinnen, in totaal maximaal 20 gezinnen.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Kan ik me aanmelden als eenoudergezin?

Jazeker, van harte welkom!

 

Is er programma?

Ja! FamilyCamp heeft een mix van input en ontspanning. Dat ziet er als volgt uit:
-Ochtend: programma voor de diverse leeftijdsgroepen
-Middag: vrij!
-Avond: kort programma in je groep. Daarna kampvuur en snacks voor wie wil!
Grijpskerk kent een eigen identiteit en programma, hiervoor verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Welke groepen zijn er?

Er zijn momenten in het kamp waarin je als gezin activiteiten onderneemt. Daarnaast zijn er momenten waarin we per leeftijdsgroepen uiteen gaan. Dit zijn de groepen (onder voorbehoud):
-Kinderen 0-3, 4-6 en 7-10
-Pre-Teens 11-13
-Tieners 14+
-Smallgroups voor de ouders.
Grijpskerk kent een eigen identiteit en programma, hiervoor verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Waar verblijven we?

We kamperen met elkaar (deelnemers en medewerkers) op het terrein van Jeugd met een Opdracht, aan de rand van de prachtige Veluwse bossen en heide. Elk gezin komt met zijn eigen tent, caravan of camper. We zijn geen officiële camping, maar hebben we voldoende faciliteiten om 50 gezinnen te kunnen ontvangen.
In Friesland kamperen we bij Camping Sudersé in Workum, aan de IJsselmeerkust.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Welke faciliteiten zijn er?

We hebben stroom voor alle tenten, caravans en campers (aansluiting: gewone stekker – neem verlengsnoer mee!). Hier kun je kleinere apparaten op aansluiten (camping koelkast, waterkoker, telefoon oplader). In de grote tent op het terrein staat een koelkast en vriezer voor algemeen gebruik. Ons sanitair bestaat een aparte unit voor dames en heren en enkele gezinscabines.
Family Camp Friesland maakt gebruik van de faciliteiten van camping Sudersé.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Wat doen we met eten?

Tussen de middag verzorgen we een warme maaltijd. We eten dan met elkaar als afsluiting van de ochtend. Elk gezin zorgt zelf voor het ontbijt en avondeten. Er zijn winkels in de buurt (Heerde, Epe) om boodschappen te doen. Tijdens het ochtendprogramma wordt iedereen van drinken en een snack voorzien.
In Friesland zorg je zelf voor ontbijt, lunch en avondeten. Natuurlijk bieden we koffie, thee en snacks aan.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar de eigen website.

In de Hangout (in de grote tent op het terrein) kun je ’s ochtends en ’s middags koffie en thee krijgen (gratis). Daarnaast verkopen we in de middag en avond snacks, cappuccino en ijskoffie ;). In de avond is ook de frietkot open. We gebruiken muntjes om mee te betalen, wel zo makkelijk.
In Friesland is er een gezellige gezamenlijke plek waar je kunt zitten, connecten en op gezette tijden iets lekkers kunt halen.

Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar de eigen website.

 

Wat is er te doen in de omgeving tijdens de vrije middagen?

Je kunt in Heerde en omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Het Heerderstrand is een mooi meer om in te zwemmen. Kijk op www.visitheerde.nl voor meer leuke uitjes in de omgeving.
Friesland is een prachtige provincie waar nog veel valt te ontdekken. Kijk eens op www.waterlandvanfriesland.nl Je kunt op loopafstand zwemmen in het IJsselmeer, fietsen naar diverse pittoreske stadjes met unieke winkeltjes en terrassen. Ook de bossen zijn met de auto vlakbij.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar hun eigen website.

 

Welke prijzen zijn van toepassing?

De prijzen zoals vermeld op de website gelden voor Heidebeek en Friesland.
Voor Grijpskerk verwijzen we je door naar hun eigen website.